BBQ seizoen
Time to grill!
In onze slagerij kan je het grootste assortiment voor de BBQ terug vinden. Van aardappelen tot worstjes.
Vlees van topkwaliteit, frisse bijgerechten, kolen, kruiden en andere accessoires.
Kom langs in de winkel en laat je verrassen door ons steeds wisselende aanbod of bestel één van de BBQ pakketten of gerechten hieronder.
BBQ PAKKET
KLASIEK
BBQ PAKKET
LUXE
vanaf 2 personen
-
zuiderse bbqworst
-
witte worst
-
gemarineerd speklapje
-
kippenvinger
-
ribbetjes
- 10.50 euro per persoon
vanaf 2 personen
-
spekfakkeltje
-
gamba butterfly
-
gemarineerd biefstuk
-
lamskotelet
-
zalmstukje
- 13.50 euro per persoon
COTE A L'OS
MENU
MEATLOVERS
MENU
vanaf 2 personen
-
Cote à l'os van Belgisch Wit-Blauw
(puur of gemanieerd) -
Keuze saus: bearnaise, champignonsaus of peperroomsaus
-
Gepofte aardappel met huisgemaakte kruidenboter
-
Assortiment koude groentjes met vinaigrette
- 23.00 euro per persoon
vanaf 4 personen
Proef van verschillende rassen rundsvlees met dit pakket voor echte meatlovers
-
3 verschillende soorten rundsvlees volgens aanbod van het moment
vb gerijpte Holstein, Italiaanse Scottona, Simmental -
Keuze saus: bearnaise, champignonsaus of peperroomsaus
-
Gepofte aardappel met huisgemaakte kruidenboter
-
Assortiment koude groentjes met vinaigrette
- 33 euro per persoon
BURGER PAKKET
vanaf 4 personen
-
Sappige entrecote burger
-
Homemade bun
-
Pittige saus
-
Flandrien kaas
-
Knapperige groentjes
- 10.50 euro per persoon
BIJGERECHTEN
-
Frietjes (per kilo) | € 3.60 per kilo
-
Gepofte aardappel met huisgemaakte lookboter | € 2.35 pp
-
Koude aardappelsalade | € 2.50 pp
-
Pasta pesto | € 3.00 pp
-
Mediteraanse couscoussalade | € 3.00 pp
-
Lookbrood met spek en mozarella | € 7.20/stuk
-
Brood met boter | € 2 per persoon
-
Assortiment koude groentjes met
vinaigrette | €3.9 pp -
Gegrilde witte en groene asperges met stracciatella | € 3.50 pp
-
Tomatensalade met burrata | € 3.00 pp
-
Gepofte spitskool met spek en kaascrème
| € 2.75 pp -
Sucrine (knapperige salade) met tomaat, parmezaan, ansjobis, labneh | € 2.75 pp
-
Gegrilde bloemkool met mousseline | € 2.50 pp
-
Gegrilde maïs met sweet chili kruiden | € 2 pp
SAUZEN
-
Assortiment van 3 koude sausjes |
€ 1.5 per persoon
-
Warme sauzen - €2.5 per persoon
-
Bearnaise
-
Pepersaus
-
Roze pepersaus
-
Champignon saus
-
-
Lak voor ribbetjes | € 2.95 / 150 ml
-
Koude vinaigrette van het huis | € 2.50 / 250 ml
WIJNEN EN APERITIEF
Aperitief
-
Neli's picon, naar het recept van oma Neli | €18.50
-
Alidor gin | €40
-
Cava M&G | € 9.90
Witte wijn
-
Merle Blanc - Pays d’oc 2022 | €9.60
-
Pascual - Toso 2022 | €13.17
-
Orsetto Oro Pecorino - Abruzzo 2022 | €13.18
Rosé wijn
-
Malbat chateau Bordeaux Rose | €10.33
-
Butcher's cut (perfect voor bij de BBQ!) | €11.55
Rode wijn
-
Moulin de Jolival - Bordeaux 2016 | €8.72
-
Barbera d’Alba Briccomacchia - Piemonte 2021 | €13.52
-
Chateau La Voulte Gasparets - Corbierers 2020 | €16.90
Alcoholvrij
-
Ginzu aperitief op basis van gember en citrus | €19.90
-
Mocktailclub aperitief nr 9 Braambes en Kamille | €14.99
-
Wijn Cuvée Cassy Sprankelend | €18.00
Tips voor een
geslaagde BBQ
De juiste kolen
De barbecue begint bij het kiezen van kolen.
Ga je voor kokosbriketten of houtskool?
Wij zetten de verschillen op een rijtje!
PS, in onze winkel verkopen we beide opties!
KOKOSBRIKETTEN
Kokosbriketten zijn gemaakt van geperste schillen van kokosnoten.
Deze kolen zijn perfect voor een kogelbarbecue of barbecue die je kan afsluiten met een deksel.
Voordelen van kokosbriketten:
-
Gaan langer mee
-
Blijven langer op temperatuur, gelijkmatigere temperatuur
-
Duurzame optie
-
Vatten minder snel vlam als er vet op druipt
Nadelen van kokosbriketten:
-
Minder hoge temperaturen
HOUTSKOOL
Houtskool is een verzameling van stukken verbrand hout.
Deze kolen zijn perfect voor een open barbecue.
Voordelen van houtskool:
-
Makkelijk aan te steken
-
Heel hoge temperaturen
-
Meer vlammen
Nadelen van houtskool:
-
Sneller opgebrand
-
Minder duurzaam
Kruiden en marinades
Geef je vlees extra smaak met de juiste kruiden en marinades!
In onze winkel vind je een groot aanbod aan gemarineerd vlees voor de BBQ.
Vlees marineren zorgt niet enkel voor extra smaak maar heeft nog meer voordelen.
-
Het vlees blijft mals en sappig. Het zout in de marinade zorgt stimuleert de vleeseiwitten om het vocht beter vast te houden, daardoor blijft het vlees lekker sappig.
-
Een bijkomend voordeel van het zout in de marinade is dat de eiwitten in het vlees afbeken, wat zorgt voor mals vlees.
Zelf marineren?
Kom dan langs in de winkel en kies zelf een stukje vers vlees.
Met onze eigen kruiden en specerijen kies je voor unieke kruidenmengelingen
van topkwaliteit om je vlees te marineren.
DRY RUB
Wrijf de kruiden droog in op het vlees, dit zorgt ervoor dat de kruiden nog beter in het vlees trekken.
MARINADE
Meng onze kruiden met een beetje olie voor een marinade. Zo geef je het vlees meteen een beschermlaagje tegen de hooge temperaturen van je bbq.
De juiste temperatuur en baktijd
Natuurlijk heeft niet elk stukje vlees dezelfde baktijd en temperatuur nodig.
Maar wist je ook dat er een verschil is tussen direct en indirect grillen?
Direct grillen is rechtsreeks boven de kolen grillen, het vocht dat het vlees verliest op de kolen zorgt voor rook die terug in het vlees trekt. Dit geeft de typische bbqsmaak.
Dikke stukken vlees, of gevogelte hebben iets meer tijd op de bbq nodig. Daarom is het aan te raden om ze eerst direcht boven de kolen te grillen en daarna te verplaatsen naar de zijkant, waar minder of geen kolen liggen = indirect grillen. Zo kan het vlees verder garen zonder te verbranden.
Baktijden voor elk stukje vlees, groentjes en meer kan je via dit handige overzicht terug vinden.
Klik hier voor baktijden en temperaturen